Urządzenia i Akcesoria
Parathas nadziewane kalafiorem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
3 sztuki
Składniki
Ciasto
-
140 g wody
-
150 g mąki pszennej
-
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
30 g masła klarowanego30 g masła klarowanego (ghee)
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczkę soli
Nadzienie z kalafiora
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
200 g różyczek kalafiora pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
-
1 - 2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
20 g masła klarowanego20 g masła klarowanego (ghee)
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
masło klarowane, do smażeniamasło klarowane (ghee) do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
16 g
Kalorie
2320 kJ /
554 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2 godz.
Bakłażany bhurta
30 min
Samosy
1 godz. 40 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3 godz.
Cappellacci z dynią
2 godz.
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min