Urządzenia i Akcesoria
Parathas nadziewane kalafiorem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
3 sztuki
Składniki
Ciasto
-
140 g wody
-
150 g mąki pszennej
-
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
30 g masła klarowanego30 g masła klarowanego (ghee)
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczkę soli
Nadzienie z kalafiora
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
200 g różyczek kalafiora pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
-
1 - 2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
20 g masła klarowanego20 g masła klarowanego (ghee)
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
masło klarowane, do smażeniamasło klarowane (ghee) do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
16 g
Kalorie
2320 kJ /
554 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1h 40min
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2h
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Sundal z ciecierzycy
6h 45min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2h 20min
Curry z serem paneer
5h
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13h 5min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min