Parathas nadziewane kalafiorem
TM6 TM5

Parathas nadziewane kalafiorem

3.7 (33 oceny)

Składniki

Ciasto

  • 140 g wody
  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 30 g masła klarowanego (ghee)
    lub 30 g masła klarowanego
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczkę soli

Nadzienie z kalafiora

  • 10 g liści kolendry, świeżych
  • 200 g różyczek kalafiora, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w plastry
  • 1 - 2 zielone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 20 g masła klarowanego (ghee)
    lub 20 g masła klarowanego
  • ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • masło klarowane (ghee), do smażenia
    lub masło klarowane, do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2320 kJ / 554 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
68 g
Tłuszcz
24 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy