Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
TM5 TM6

Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej

4.3 (4 oceny)

Składniki

Sardynki w paczuszkach

  • 8 sardynek, świeżych, całych, wypatroszonych, oczyszczonych (każda 70-80 g) (patrz warianty)
  • oliwa z oliwek, extra virgin, do natłuszczenia
  • 4 szczypty soli

Sałatka z fasolki szparagowej

  • 2 jajka
  • 500 g wody
  • 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na kawałki
    lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na kawałki
  • 250 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół
  • 80 g cebuli dymki, pokrojonej w 1-2 mm paski (julienne)
  • 40 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 15 g octu
  • 2 - 3 szczypty soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1504 kJ / 360 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy