Urządzenia i Akcesoria
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sardynki w paczuszkach
-
8 sardynek, świeżych, całych, wypatroszonych, oczyszczonych (każda 70-80 g) (patrz warianty)
-
oliwa z oliwek, extra virgin do natłuszczenia
-
4 szczypty soli
Sałatka z fasolki szparagowej
-
2 jajka
-
500 g wody
-
500 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na kawałki500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
-
250 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
80 g cebuli dymki pokrojonej w 1-2 mm paski (julienne)
-
40 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
15 g octu
-
2 - 3 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
1504 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
40 min
Skandynawski brunch
1 godz. 20 min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 godz.
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
45 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
1 godz. 35 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 godz.
Duszone warzywa
10 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min