
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
1 łyżeczka soli
-
180 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g pasty tahini
-
1 łyżeczka miodu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
cebula dymka tylko zielona część, drobno posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
199.7 kcal /
835.7 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WZMOCNIENIE ODPORNOŚCI
11 Przepisów
Polska
Polska