Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)

3.7 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    200 g
  • batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
    300 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego w 2 cm kostkę
    100 g
    100 g pasternaku, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • rzepy pokrojonej w 2 cm kostkę
    100 g
    100 g białej rzodkwi, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • korzenia selera pokrojonego w 2 cm kostkę
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    750 g
  • musztardy Dijon
    15 g
  • koncentratu pomidorowego
    10 g
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
    2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • liście laurowe, suszone
    2
  • nasion kolendry
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mieszanych ziaren (np. kasza bulgur, quinoa)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281 kcal / 1176 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 291.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...