Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
300 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 g pasternaku, pokrojonego w 2 cm kostkę100 g korzenia pietruszki pokrojonego w 2 cm kostkę
-
100 g białej rzodkwi, pokrojonej w 2 cm kostkę100 g rzepy pokrojonej w 2 cm kostkę
-
100 g korzenia selera pokrojonego w 2 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
750 g wody
-
15 g musztardy Dijon
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mieszanych ziaren (np. kasza bulgur, quinoa)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
291.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
1176 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
50 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min