
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek20 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
-
batatów pokrojonych w 2 cm kostkę300 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego w 2 cm kostkę100 g
-
rzepy pokrojonej w 2 cm kostkę100 g
-
korzenia selera pokrojonego w 2 cm kostkę100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody750 g
-
musztardy Dijon15 g
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
liście laurowe, suszone2
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mieszanych ziaren (np. kasza bulgur, quinoa)100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281 kcal /
1176 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
291.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Sałaciorka
50 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami
2 godz. 20 min
Wiosenna sałatka z sorgo
12 godz. 55 min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min