Urządzenia i Akcesoria
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
350 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
180 - 200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
800 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
16 krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych16 krewetek, surowych, obranych świeżych, oczyszczonych
-
sól ilość do oprószenia krewetek
-
suszone płatki chili ilość do oprószenia krewetek (patrz wariant)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g białego wina, wytrawnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13 g
Kalorie
1302 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 Std. 15 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 Min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 Min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 Min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 Min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 Min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Barszcz z serem feta
40 Min