Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy

Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy

3.2 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Makaron
  • wody
    1500 g
  • soli
    1 łyżka
  • makaronu, suchego, typu kolanka
    300 g
Owoce morza
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • mieszanki owoców morza, mrożonej
    500 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu, mielonego
    1 szczypta
Beszamel bez laktozy
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • masła migdałowego, jasnego
    35 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • wody
    300 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego, do dekoracji
    5 - 10 gałązek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 578.9 kcal / 2423.8 kJ
Białko 36.4 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 69.9 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...