Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
TM5 TM6

Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy

3.2 (18 ocen)

Składniki

Makaron

  • 1500 g wody
  • 1 łyżka soli
  • 300 g makaronu, suchego, typu kolanka

Owoce morza

  • 15 g oliwy z oliwek
  • 500 g mieszanki owoców morza, mrożonej
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego

Beszamel bez laktozy

  • 25 g oliwy z oliwek
  • 35 g masła migdałowego, jasnego
  • 40 g mąki pszennej
  • 300 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 5 - 10 gałązek szczypiorku, świeżego, posiekanego, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2423.8 kJ / 578.9 kcal
Białko
36.4 g
Węglowodany
69.9 g
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy