Wersje kompatybilne
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Makaron
- 1500 g wody
- 1 łyżka soli
- 300 g makaronu, suchego, typu kolanka
Owoce morza
- 15 g oliwy z oliwek
- 500 g mieszanki owoców morza, mrożonej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
Beszamel bez laktozy
- 25 g oliwy z oliwek
- 35 g masła migdałowego, jasnego
- 40 g mąki pszennej
- 300 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 5 - 10 gałązek szczypiorku, świeżego, posiekanego, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2423.8 kJ / 578.9 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 69.9 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż z owocami morza
1h 15min
Makaron z krewetkami i porem
30 Min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1h 20min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1h 10min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 Min
Chow mein z krewetkami
1h
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1h 20min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1h
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1h
Owoce morza w sosie pomidorowym
35min