Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Makaron
-
1500 g wody
-
1 łyżka soli
-
300 g makaronu, suchego, typu kolanka
Owoce morza
-
15 g oliwy z oliwek
-
500 g mieszanki owoców morza, mrożonej
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu, mielonego
Beszamel bez laktozy
-
25 g oliwy z oliwek
-
35 g masła migdałowego, jasnego
-
40 g mąki pszennej
-
300 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
5 - 10 gałązek szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
36.4 g
Kalorie
2423.8 kJ /
578.9 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
69.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Risotto z krewetkami
45 min