
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Makaron
-
wody1500 g
-
soli1 łyżka
-
makaronu, suchego, typu kolanka300 g
Owoce morza
-
oliwy z oliwek15 g
-
mieszanki owoców morza, mrożonej500 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu, mielonego1 szczypta
Beszamel bez laktozy
-
oliwy z oliwek25 g
-
masła migdałowego, jasnego35 g
-
mąki pszennej40 g
-
wody300 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego, do dekoracji5 - 10 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
578.9 kcal /
2423.8 kJ
Białko
36.4 g
Tłuszcz
17.9 g
Węglowodany
69.9 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min