
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gremolata
- 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 1 ząbek czosnku
- 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 szczypta rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ossobuco po mediolańsku
- 4 plastry cielęciny giczy z kością, o grubości ok. 1,5 cm
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 10 g masła
- 100 g białego wina, wytrawnego
-
100
g wody
lub 100 g rosołu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 411.8 kcal / 1724 kJ
- Białko
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 809 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Ossobuco
1 godz. 10 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Gulasz z polentą
2 godz.