Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 500 g skrzydełek z kurczaka, ze skórą
- 60 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 50 g ziemniaków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
- 200 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 75 g cebuli, pokrojonej na kawałki
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 1 łyżeczka oleju
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g ryżu
- 1 jajko
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1689.8 kJ / 403.9 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 487.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herbata chai masala
15min
Zupa caldo verde
45min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Zupa z chleba
20 min
Bulion rybny
1h
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3 Std.
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa miso
45min