Wersje kompatybilne
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 200 g wędzonego sera żółtego (np. scamorza, wędzony Edam), pokrojonego na kawałki
Farsz
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy i posmarowania cannelloni
-
300
g serc karczocha, świeżych
lub 300 g serc karczocha, z puszki, odsączonych z zalewy - 100 g białego wina
- 100 g sera ricotta
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 16 łyżki rurek makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni (ok. 180 g)
Sos pomidorowy
- 40 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 40 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 1 ząbek czosnku
-
400
g krojonych pomidorów, z puszki
lub 400 g pomidorów, pokrojonych na 3-4 cm kawałki - 200 g wody
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2997 kJ / 715 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 12.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1h 20min
Zielone cannelloni
1h 45min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 Std. 40 Min
Gołąbki z dorszem
1h 20min
Pierożki shaomai
2h
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1h 10min
Pasta à la Norma
50min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1h 20min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55min