
Urządzenia i Akcesoria
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
400 - 500 g kalmarów, całych, średnich (6-8 szt.), oczyszczonych
-
50 g sosu sojowego ciemnego
-
30 g sosu ostrygowego
-
20 g cukru trzcinowego
-
50 g wina ryżowego
-
450 g wody
-
5 g chili, suszonego pokrojonego na kawałki
-
1 opakowanie mieszanki przypraw azjatyckich do mięs (12 g)
-
1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
143 kcal /
598 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Omułki w białym winie
35 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Korma z owoców morza
40 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min