Kalmary w pikantnym sosie imbirowym

Kalmary w pikantnym sosie imbirowym

4.0 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 400 - 500 g kalmarów, całych, średnich (6-8 szt.), oczyszczonych
    400 - 500 g kalmarów, całych, małych, oczyszczonych
  • 50 g sosu sojowego ciemnego
  • 30 g sosu ostrygowego
  • 20 g cukru trzcinowego
    20 g cukru
  • 50 g wina ryżowego
  • 450 g wody
  • 5 g chili, suszonego pokrojonego na kawałki
    ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 1 opakowanie mieszanki przypraw azjatyckich do mięs (12 g)
  • 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 143 kcal / 598 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...