Azjatyckie curry z dynią i żeberkami

Azjatyckie curry z dynią i żeberkami

3.8 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 600 - 700 g żeberek wieprzowych, pasków mięsistych, pokrojonych w 3 cm paski (patrz wskazówka)
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżki sosu sojowego (opcjonalnie) jasnego
  • 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) ciemnego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 200 g wody
  • 300 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 150 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 100 g mleczka kokosowego
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 523.6 kcal / 2190.6 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 42.2 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 1148.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...