
Urządzenia i Akcesoria
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
600 - 700 g żeberek wieprzowych, pasków mięsistych, pokrojonych w 3 cm paski (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
3 łyżki sosu sojowego (opcjonalnie) jasnego
-
1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) ciemnego
-
1 łyżka octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
2 łyżki oleju sezamowego
-
200 g wody
-
300 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki
-
150 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g mleczka kokosowego
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
523.6 kcal /
2190.6 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
42.2 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
1148.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska