Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g majonezu
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1671 kJ / 399 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Sałatka z nowalijek na parze
50min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Sałatka meksykańska
1h 15min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35min
Sałatka z makaronem razowym
35min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10min