Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
400 g krewetek tygrysich, surowych, obranych oczyszczonych, pokrojonych na 1 cm kawałki
-
20 g wina ryżowego
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
50 g prażynek o smaku krewetek
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 cm plastry
-
30 g ząbków czosnku
-
20 g oleju sezamowego
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0.5 cm kostkę
-
100 g selera naciowego bez liści, pokrojonego w 0.5 cm kostkę
-
½ łyżeczki płatków bonito, suszonych, (patrz wskazówka)½ łyżeczki bonito w proszku (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
200 g sałaty rzymskiej tylko liście
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, posiekana, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14 g
Kalorie
791 kJ /
189 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Krewetki Kung Pao
45 min