
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
400 g krewetek tygrysich, surowych, obranych oczyszczonych, pokrojonych na 1 cm kawałki
-
20 g wina ryżowego
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
50 g prażynek o smaku krewetek
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 cm plastry
-
30 g ząbków czosnku
-
20 g oleju sezamowego
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0.5 cm kostkę
-
100 g selera naciowego bez liści, pokrojonego w 0.5 cm kostkę
-
½ łyżeczki bonito w proszku (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
200 g sałaty rzymskiej tylko liście
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189 kcal /
791 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
1 Std. 20 Min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 Min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 Min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 Std. 5 Min
Krewetki curry
1 Std. 50 Min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 Min