Risotto all'Amarone

Risotto all'Amarone

4.3 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di formaggio Monte Veronese stagionato a pezzi (2-3 cm)
    100 g di Parmigiano Reggiano
  • 50 g di cipolla rossa a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Vialone Nano veronese
  • 80 g di vino rosso passito secco Valpolicella DOCG, tipo Amarone
  • 320 g di vino rosso passito secco Valpolicella DOCG
  • 300 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
  • 40 g di burro a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1128.2 kcal / 4723.5 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 49.6 g
Węglowodany 120.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 11.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...