Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di acqua
-
1
dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 130 g di semolino di grano
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- crostini di pane tostati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Vellutata di patate e robiola
45min
Riso e porri
30min
Salsa alle mele
20min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Crema di Cogne
15 Min
Polenta
1h
Risotto alla parmigiana
30min
Zuppa di latte
30min
Stracciatella alla romana
30min
Gnocchi di polenta
25min
Pancotto
30min