![Minestra di semolino Minestra di semolino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2A92B21E-4436-4FCC-B971-9EFF2FFC52FB/Derivates/9b1d86eb-d45e-452c-8720-a9c710d48545.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di acqua
-
1
dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 130 g di semolino di grano
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- crostini di pane tostati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancotto
30 Min
Polenta
1 Std.
Passato di verdure
50 min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Zuppa di patate e spinaci
1 Std.
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 Min
Zuppa di baita
45 Min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 Min
Riso e porri
30 Min
Vellutata di coste
35 Min
Vellutata di porri
40 Min