![Risotto arancia, robiola e rosmarino Risotto arancia, robiola e rosmarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/124C0E12-5DD2-4CB0-BF43-220F5D85B1D4/Derivates/2377e605-5590-416c-90e9-548d9fe5b950.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scorza di arancia (senza la parte bianca), 2 cm
- 5 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco
- 100 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 700 g di acqua calda
- 10 - 15 g di dado per brodo vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 100 g di robiola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1969.6 kJ / 470.8 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 419 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35 min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto mele e radicchio rosso
40 Min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 min
Risotto fragole e cioccolato
30 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto con fichi e speck
40 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35 min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 min