Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro a pezzi piccoli
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
Ripieno
- 1000 g di spinaci freschi
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 4 uova
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1033 kJ / 249 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di spinaci al forno
45 Min
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min
Torta salata piselli e primo sale
2 godz. 15 min
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Quiche di spinaci e speck
2 godz.
Torta salata pasquale
2 godz.
Tortino di fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Crostata salata di spinaci
1h
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min
Torta salata zucchine e gamberi
45 Min
Torta salata di zucca e spinaci
1sa 50 dk