Vellutata di carciofi e taleggio
TM6 TM5

Vellutata di carciofi e taleggio

3.8 (40 ocen)

Składniki

  • 80 g di cipolla dorata a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di carciofi (cuori e gambi), puliti e a pezzi
  • 100 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
  • 450 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 70 g di Taleggio a pezzi (1 cm circa)
  • 150 g di latte
  • pepe nero macinato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
820 kJ / 196 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
7.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy