Pizzoccheri

Pizzoccheri

4.5 143 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Pizzoccheri
  • 400 g di farina di grano saraceno + q.b.
  • 100 g di farina tipo 0
  • 250 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
Condimento
  • 240 g di formaggio Valtellina Casera a pezzi
  • 60 g di Parmigiano Reggiano (stagionatura 24 mesi), a pezzi
  • 120 g di burro a pezzi
  • 4 foglie di salvia fresca
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 300 g di verze a pezzi
  • 300 g di patate pelate e a pezzi (1.5 cm circa)
  • pepe nero macinato fresco (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 655 kcal / 2740 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...