Pizzoccheri
TM6 TM5

Pizzoccheri

4.5 (135 ocen)

Składniki

Pizzoccheri

  • 400 g di farina di grano saraceno + q.b.
  • 100 g di farina tipo 0
  • 250 g di acqua
  • 1 pizzico di sale

Condimento

  • 240 g di formaggio Valtellina Casera a pezzi
  • 60 g di Parmigiano Reggiano (stagionatura 24 mesi), a pezzi
  • 120 g di burro a pezzi
  • 4 foglie di salvia fresca
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 300 g di verze a pezzi
  • 300 g di patate, pelate e a pezzi (1.5 cm circa)
  • pepe nero macinato fresco, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2740 kJ / 655 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
79 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy