Crème au chocolat, gelée de café

Crème au chocolat, gelée de café

3.9 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions

Składniki

La crème au chocolat
  • 100 g de chocolat noir à 70 % de cacao, détaillé en morceaux
  • 25 g de fécule de maïs
  • 25 g de lait concentré sucré
  • 2 pincées de vanille en poudre
  • 600 g de lait
La gelée de café
  • 120 g de café
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 30 g de lait concentré sucré
Crème double chocolat (3 portions 1-3 ans)
  • 30 g de chocolat râpé ou concassé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 91.2 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 831.5 kJ / 199.3 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...