Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au chocolat
- 100 g de chocolat noir à 70 % de cacao, détaillé en morceaux
- 25 g de fécule de maïs
- 25 g de lait concentré sucré
- 2 pincées de vanille en poudre
- 600 g de lait
La gelée de café
- 120 g de café
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 30 g de lait concentré sucré
Crème double chocolat (3 portions 1-3 ans)
- 30 g de chocolat, râpé ou concassé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 831.5 kJ / 199.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 91.2 mg
Alternatywne przepisy
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2 godz.
Crème caramel
3h
Crème dessert
15min
Pâte à tartiner au cacao sans sucre
5 min
Crème dessert à la vanille
3h 40 min
Œufs au lait au citron
5h
Crème au praliné
2h 20min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Crème renversée au café
2 godz.
Crème express chocolat-vanille
20min
Crème au café
2 godz. 30 min
Crème caramel et vanille
8h