Rissoles (chaussons aux fruits secs)

Rissoles (chaussons aux fruits secs)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
18 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • 250 g de beurre doux préalablement congelé en morceaux et à plat
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 125 g d'eau très froide
  • ½ c. à café de sel
La farce
  • 180 g de pruneaux dénoyautés
  • 180 g d'abricots secs dénoyautés
  • 180 g d'eau
  • 180 g de raisins secs
  • 60 g d'alcool de poire
    60 g d'alcool de prune
Les rissoles
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 237.7 kcal / 991.4 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22.8 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...