Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 250 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux et à plat
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g d'eau très froide
- ½ c. à café de sel
La farce
- 180 g de pruneaux dénoyautés
- 180 g d'abricots secs dénoyautés
- 180 g d'eau
- 180 g de raisins secs
-
60
g d'alcool de poire
lub 60 g d'alcool de prune
Les rissoles
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 991.4 kJ / 237.7 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amaretti
25 Min
Canistrelli
1 Std.
Kouglof
3h 20min
Biscuits aux épices
13h 15 min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1 Std. 25 Min
Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron
1h 45min
Le gâteau de Peau d'Ane
1h 15min
Biscuits coco
55min
Fouace
3h 15min
Biscuits aux amandes
55min
Navettes au zeste d'orange
1h 35min
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min