Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de fromage blanc 40 % m.g.
La pâte sablée
- 250 g de farine type 55
- 125 g de beurre mou, en morceaux
- 125 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
La mousse à la poire
- 50 g d'eau
- 4 poires, pelées et coupées en morceaux
- 1 g d'agar-agar (½ sachet)
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café extrait de vanille
La sauce caramel au beurre salé
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre demi-sel, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2851.8 kJ / 682.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 85.4 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 74.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza aux courgettes, chèvre et jambon de pays
1h 45 min
Crème brûlée allégée
3 Std. 15 Min
Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques
2h 30 min
Caramel de base
25 min
Cheesecake noix de coco-caramel
3u. 40min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Petits gâteaux de crêpes à la pomme et au caramel
2u. 50min
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Sauce caramel au whisky
35 min
Crumble poires, caramel et petits Lu
45 min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Crème anglaise Mode Sauce
15min