Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 1000 g de lait
- 2 - 4 œufs
- 50 - 100 g de sucre en poudre
- 10 - 20 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1.2 litres
- Kalorie
- 6440 kJ / 1440 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 970 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Poudre de caramel
1h
Faire sauter 200 g de poires
15 Min
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25 Min
Dorer 250 g de bœuf en cubes (bien cuit)
10 Min
Ragoût de dinde à la crème et aux champignons
4 Std.
Caramel de base
25 Min
Toffees au caramel
2h
Dorer 250 g de porc en lanières
15 Min
Croquants aux noix
1h 30min
Nougatine aux cacahuètes
1h 30min
Faire sauter 200 g d'ananas
15 Min