Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait concentré sucré
- 150 g de lait entier
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à soupe de cognac
- 4 meringues
- 120 g de crème de marrons
- 2 - 3 marrons glacés, en brisures
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1194 kJ / 282.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Paris-Deauville
12h
Crème caramel
3h
Riz au lait et coulis d’abricots à la fleur d’oranger
1h
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1h 35 min
Oranges en gelée, pannacotta vanillée
3h 40min
Crèmes aux framboises
4h 25min
Mousses à la crème de marrons
20 min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Crème brûlée à la cardamome
1h 10min
Crème catalane
4h 25min