Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait concentré sucré
- 150 g de lait entier
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à soupe de cognac
- 4 meringues
- 120 g de crème de marrons
- 2 - 3 marrons glacés, en brisures
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1194 kJ / 282.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la betterave et au fromage de chèvre avec des crackers
16 Std. 45 Min
Terrine de betteraves et de fromage de chèvre
1u. 45min
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1h 35min
Minipumpkins pie à l'érable
3h 15min
Bûche mandarine-sarrasin
13 Std. 15 Min
Mont-blanc revisité
4h 20 min
Petits gratins de bananes
50min
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30min
Nougat glacé aux pistaches
13 Std.
Bûche de Noël à la crème de marrons
1u. 45min
Tarte meringuée au pamplemousse
5u. 45min
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min