Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine de blé
- 20 g de sucre semoule
- 3 g de sel
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 60 g de beurre mou, en morceaux et un peu pour le moule
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de cassonade
- 350 g de cerises, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1858 kJ / 443 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Kouglof
3 Std. 20 Min
Tarte au coing
50min
Tarte à l’orange
6h 5min
Kouglof alsacien
4óra 20p
Linzer à la confiture de framboise
1 Std. 45 Min
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min
Brioche tressée à la cannelle
8h
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1h 15min
Clafoutis aux cerises
45min
Gâteau de ménage
2h 45min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min