Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine de blé
- 20 g de sucre semoule
- 3 g de sel
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 60 g de beurre mou, en morceaux et un peu pour le moule
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de cassonade
- 350 g de cerises, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1858 kJ / 443 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1 Std. 15 Min
Kouglof alsacien
4h 20min
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25min
Tarte sucrée du Berry
1h
Gâteau aux groseilles à maquereau
55min
Pains aux raisins
20h 15 min
Gâteau de ménage
2h 45min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Cake marbré chocolat et courge
1 godz. 45 min
Clafoutis aux cerises
45 min
Tarte pomme-rhubarbe
1 Std. 20 Min
Kouglof
3 Std. 20 Min