Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pain de Gênes
- 125 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les cercles
- 150 g de sucre en poudre
- 100 g de poudre d'amande
- 3 œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 10 g de liqueur d'amande, type amaretto (opcjonalnie)
La mousse au cassis
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de cassis frais
- 70 g de sucre en poudre
- 230 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 70 g de mascarpone, très froid
- 250 g de fruits rouges frais variés
- quelques fleurs comestibles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2257.5 kJ / 539.9 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 137.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mignardises à la mousse de fruit
7 godz. 45 min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Macarons chocolat-framboise
27 Std. 45 Min
Entremets aux fraises de Plougastel
5sa
Aspic d'asperges
24h
Bavarois Passion-coco
8 godz. 10 min
Choux vanille-framboise
2sa 30 dk
La dacquoise aux fruits d'été
15h 45 min
Pannacotta à l’orange
4 godz. 25 min
Mousses de framboises
1h 15min
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3h 45min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min