Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pain de Gênes
- 125 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les cercles
- 150 g de sucre en poudre
- 100 g de poudre d'amande
- 3 œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 10 g de liqueur d'amande, type amaretto (opcjonalnie)
La mousse au cassis
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de cassis frais
- 70 g de sucre en poudre
- 230 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 70 g de mascarpone, très froid
- 250 g de fruits rouges frais variés
- quelques fleurs comestibles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2257.5 kJ / 539.9 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 137.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eclairs à la pistache et fève tonka
1h 20 min
Demi-sphère vanille-caramel
7 Std. 30 Min
Charlotte aux fraises
3 godz. 35 min
Entremets chocolat, insert framboise
17 Std.
Cheesecake déstructuré aux fraises
5 Std. 25 Min
Dacquoise aux framboises
2h
Carré aux fraises
13 Std. 15 Min
La dacquoise aux fruits d'été
15 godz. 45 min
Merveilleux au chocolat
2 Std. 45 Min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15hod. 30min
Gâteau mousse au praliné
13h
Délice pomme-speculoos
12h