Warzywa gotowane na parze
TM6 TM5

Warzywa gotowane na parze

4.9 (350 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 - 800 g warzyw, mieszanych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, kalafiora, pieczarek), pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • ¼ - 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
540 kJ / 129 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
11 g
Sód
1000 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy