Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 - 800 g warzyw, mieszanych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, kalafiora, pieczarek), pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- ¼ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1000 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (600 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20min
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Ryba na parze z zielonym purée
50min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min