
Urządzenia i Akcesoria
Pasta jajeczna z awokado
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
wody w temp. pokojowej400 g
-
jajka4
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki80 g
-
awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki1
-
cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na kawałki50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego3 łyżeczki
-
pieprz cytrynowy (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
157.6 kcal /
659.2 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
6.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
610.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.