Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody, w temp. pokojowej
- 4 jajka
- 80 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 1 awokado, dojrzałe, pokrojone na kawałki
- 50 g cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- pieprz cytrynowy, do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 659.2 kJ / 157.6 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 610.2 mg
Alternatywne przepisy
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 Std.
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 Min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 Min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Wiosenny twarożek
5min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Pasta śródziemnomorska
15min
Jajka faszerowane awokado
40 Min