Shakshuka na Varomie
TM6 TM5

Shakshuka na Varomie

4.5 (4.8K ocen)

Składniki

  • 100 - 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki, z zalewą
  • sól, dodatkowa ilość do smaku
  • 2 - 3 łyżeczki przypraw (np. kmin rzymski, czosnek granulowany, mielone chili, mielona kolendra, mielony pieprz), do smaku
  • 4 jajka
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
484.6 kJ / 115.8 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
7.5 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
2 g
Sód
363.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy