
Urządzenia i Akcesoria
Azjatycki ryż z warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
zielonej papryki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)110 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)65 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry250 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)120 g
Ryż
-
ryżu300 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek50 g
-
wody800 g
-
soli10 g
Stir-fry
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego10 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki45 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2,5 cm paski70 g
-
cebuli pokrojonej w piórka200 g
-
kiełków fasoli mung, świeżych200 g
-
sosu sojowego50 g
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
ziaren sezamu1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463 kcal /
1935 kJ
Białko
10.99 g
Tłuszcz
23.56 g
Węglowodany
51.82 g
Błonnik
9.33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska