
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g zielonej papryki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
- 65 g czerwonej papryki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
- 250 g pieczarek pokrojonych w plastry
- 120 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
Ryż
- 300 g ryżu
- 2 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
- 10 g soli
Stir-fry
- 1 ząbek czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 45 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 70 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2,5 cm paski
- 200 g cebuli pokrojonej w piórka
- 200 g kiełków soi, świeżych
- 50 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki curry, mielonego
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
- 1 łyżka ziaren sezamu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 463 kcal / 1935 kJ
- Białko
- 10.99 g
- Tłuszcz
- 23.56 g
- Węglowodany
- 51.82 g
- Błonnik
- 9.33 g