Azjatycki ryż z warzywami

Azjatycki ryż z warzywami

4.8 5.4K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • zielonej papryki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
    110 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
    65 g
  • pieczarek pokrojonych w plastry
    250 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
    120 g
Ryż
  • ryżu
    300 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • wody
    800 g
  • soli
    10 g
Stir-fry
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego
    10 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    45 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2,5 cm paski
    70 g
  • cebuli pokrojonej w piórka
    200 g
  • kiełków soi, świeżych
    200 g
  • sosu sojowego
    50 g
  • curry, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kurkumy, mielonej
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 szczypta
  • ziaren sezamu
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 463 kcal / 1935 kJ
Białko 10.99 g
Tłuszcz 23.56 g
Węglowodany 51.82 g
Błonnik 9.33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...