Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g orzechów włoskich, łuskanych
lub 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką - 200 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g brązowego cukru
- 4 jajka
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1478 kJ / 353 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piernikobrownie
1h
Brownie z tahini
45min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 Std. 10 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciastka owsiane bez pieczenia
1h 30min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 Std. 10 Min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3u. 15min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Brownie z krówkami
50min
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Ciasto czekoladowe
50min