Urządzenia i Akcesoria
Bananowe brownie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
16 kawałków
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g brązowego cukru
-
4 jajka
-
250 g mąki pszennej
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.3 g
Kalorie
1478 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
39.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BANAN
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klasyczne brownie
50 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Brownie z tahini
45 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Brownie z krówkami
50 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasteczka z białą czekoladą
25 min
Ciastka owsiane z czekoladą
35 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min