
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 g ząbków czosnku
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- 750 g wody
- 250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 40 g serka kremowego podzielonego na kawałki
- koperek, świeży posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 198 kcal / 829 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Sód
- 653.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 godz. 5 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min