
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem czosnkowo-serowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 - 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g ząbków czosnku
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
750 g wody
-
250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
40 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
198 kcal /
829 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
653.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska