Zupa krem czosnkowo-serowa

Zupa krem czosnkowo-serowa

4.7 4.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 30 - 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g ząbków czosnku
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 750 g wody
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 40 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 198 kcal / 829 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 653.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...