
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w jogurtowym sosie curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
6 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
20 - 40 g oleju
-
2 - 3 łyżeczki kolendry, mielonej
-
1 łyżka curry, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
70 g przecieru pomidorowego typu passata
-
400 - 500 g jogurtu typu greckiego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2-2,5 cm kostkę
-
300 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
872 mg
Białko
41 g
Kalorie
1530.4 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
25 g