Urządzenia i Akcesoria
Krewetki w sosie maślanym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
400 - 450 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych400 - 450 g krewetek, surowych, obranych
-
10 g soku z cytryny
-
5 g miodu
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
bagietka do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1043 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
1032.3 kJ /
246.7 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 h 15 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 h 25 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 h
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Omułki w białym winie
35 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Risotto z krewetkami
45 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min