Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 4 ząbki czosnku
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
-
400 - 450
g krewetek, surowych, obranych
lub 400 - 450 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych - 10 g soku z cytryny
- 5 g miodu
- 50 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ łyżeczki soli
- bagietka, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1032.3 kJ / 246.7 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1043 mg
Alternatywne przepisy
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Zupa krem z krewetek
45min
Makaron z krewetkami i cukinią
40min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Delikatne rumienienie krewetek
15 Min
Risotto z owocami morza
1h 5min
Saganaki z krewetkami i fetą
35min
Orientalna zupa z owocami morza
40min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45min