
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki w sosie maślanym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 - 80 g
-
ząbki czosnku4
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
krewetek, surowych, obranych400 - 450 g
-
soku z cytryny10 g
-
miodu5 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246.7 kcal /
1032.3 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1043 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Zupa krem z krewetek
45 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Delikatne rumienienie krewetek
15 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min