Pasztet sojowy z pistacjami

Pasztet sojowy z pistacjami

4.6 110 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz.
16 porcji

Składniki

  • 200 g nasion soi, suchych
  • 1500 g wody
  • 150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • masło do natłuszczenia formy i do ułożenia na wierzchu masy
  • bułka tarta do oprószenia formy
  • 2 jajka
  • 70 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    100 g pestek dyni

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 143.3 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 617.3 kJ / 147.4 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...