Urządzenia i Akcesoria
Pasztet sojowy z pistacjami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz.
16 porcji
Składniki
-
200 g nasion soi, suchych
-
1500 g wody
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
masło do natłuszczenia formy i do ułożenia na wierzchu masy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
2 jajka
-
70 g płatków owsianych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
100 g pestek dyni100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
143.3 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
617.3 kJ /
147.4 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min