
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet sojowy z pistacjami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz.
16 porcji
Składniki
-
200 g nasion soi, suchych
-
1500 g wody
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
masło do natłuszczenia formy i do ułożenia na wierzchu masy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
2 jajka
-
70 g płatków owsianych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
143.3 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
617.3 kJ /
147.4 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 Min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 Std. 15 Min
Wegańskie "mięso"
1 Std. 15 Min
Pasta bezjajeczna
5 Min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 Std.
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 Std.
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 Std. 30 Min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 Std. 30 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Falafele z bobu i cieciorki
50 Min