KUCHNIA INDYJSKA

11 Przepisy/-ów

Przepisy na przekąski i przystawki to kolejna odsłona kuchni indyjskiej. Curry to ciekawy urozmaicenie codziennego menu, a samosy, chlebki naan i parathy sprawdzą się na pikniku lub imprezie. Thermomix® zabiera w podróż do Indii!

Curry z serem paneer

Curry z serem paneer

4.8

5godz.

Samosy

Samosy

4.8

1godz. 40min

Panierowana cebula bhaji

Panierowana cebula bhaji

4.3

30min

Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą

Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą

3.2

50min

Dal makhani z soczewicy

Dal makhani z soczewicy

4.6

50min

Herbata chai masala

Herbata chai masala

4.7

15min

Bakłażany bhurta

Bakłażany bhurta

2.9

30min

Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami

Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami

4.3

30min

Parathas nadziewane kalafiorem

Parathas nadziewane kalafiorem

3.7

55min

Ryż kaszmirski

Ryż kaszmirski

4.6

30min

Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim

Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim

4.8

2godz.