
Urządzenia i Akcesoria
Kawior z bakłażana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki
Składniki
-
bakłażana obranego, przekrojonego na pół500 g
-
tymianku, świeżego2 - 3 gałązki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia bakłażana30 g
-
ząbki czosnku2
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cebuli dymki drobno pokrojonej70 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
214.6 kcal /
897.9 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
19.4 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
593.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z topinamburu
35 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Kawior z pieczarek
30 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta z bakłażana
55 min
Hummus z dyni
1 godz.
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min