Kawior z bakłażana

Kawior z bakłażana

4.0 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki

Składniki

  • 500 g bakłażana obranego, przekrojonego na pół
  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia bakłażana
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g cebuli dymki drobno pokrojonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 593.1 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 897.9 kJ / 214.6 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 19.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...