Kawior z bakłażana

Kawior z bakłażana

4.0 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki

Składniki

  • bakłażana obranego, przekrojonego na pół
    500 g
  • tymianku, świeżego
    2 - 3 gałązki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia bakłażana
    30 g
  • ząbki czosnku
    2
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    15 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cebuli dymki drobno pokrojonej
    70 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 214.6 kcal / 897.9 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 19.4 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 593.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...