Urządzenia i Akcesoria
Kawior z bakłażana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki
Składniki
-
500 g bakłażana obranego, przekrojonego na pół
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia bakłażana
-
2 ząbki czosnku
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g cebuli dymki drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
593.1 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
897.9 kJ /
214.6 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z topinamburu
35 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Bakłażany bhurta
30 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Pasta z bakłażana
55 min
Sycylijska caponata
30 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min