Urządzenia i Akcesoria
Kawior z bakłażana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki
Składniki
-
500 g bakłażana obranego, przekrojonego na pół
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia bakłażana
-
2 ząbki czosnku
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g cebuli dymki drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
593.1 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
897.9 kJ /
214.6 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Pasta zhong
15min
Pasta z topinamburu
35min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Zielona terrina z kozim serem
4h 40min
Gremolata z parmezanem
5min
Pasta marchewkowa z figami
2h 30min
Dip paprykowo-orzechowy
10min
Pasta z bakłażana
55min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Fizoły ze śliwkami
9h 30min