
Urządzenia i Akcesoria
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki130 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek15 g
-
pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki350 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
żółtej pasty curry30 - 70 g
-
koncentratu pomidorowego25 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej400 - 475 g
-
liście limonki Kaffir, suszone2
-
soli (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego25 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260 kcal /
1089 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Wegańskie chili
40 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.