
Urządzenia i Akcesoria
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
130 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
350 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 - 70 g żółtej pasty curry
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
400 - 475 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
2 liście limonki Kaffir, suszone
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
-
25 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260 kcal /
1089 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
28 g