Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy dhal z soczewicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
240 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
10 - 20 g zielonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
400 g mleczka kokosowego
-
300 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
2 łyżeczki czarnej gorczycy
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych grubo posiekanych
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
48.5 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
1939.6 kJ /
463.6 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal makhani z soczewicy
50 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Curry z serem paneer
5 godz.
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.