
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna potrawka z bakłażana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
bakłażana pokrojonego na 2,5-3 cm kawałki450 g
-
soli1 - 2 szczypty
-
oliwy z oliwek40 g
-
kaparów, konserwowych (opcjonalnie) odsączonych z zalewy1 łyżka
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji4
-
cukru20 g
-
octu15 g
-
soczewicy z puszki brązowej, odsączonej z zalewy100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
386 kcal /
1618 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
552 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska