Pikantna potrawka z bakłażana

Pikantna potrawka z bakłażana

4.1 512 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • bakłażana pokrojonego na 2,5-3 cm kawałki
    450 g
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • kaparów, konserwowych (opcjonalnie) odsączonych z zalewy
    1 łyżka
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    150 g
    150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
    4
  • cukru
    20 g
  • octu
    15 g
  • soczewicy z puszki brązowej, odsączonej z zalewy
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 386 kcal / 1618 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 552 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...