
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z burakami i balsamico
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
czerwonych buraków, ugotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
masła20 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
ryżu do risotto np. Arborio, o czasie gotowania 14-15 min320 g
-
octu balsamicznego20 g
-
białego wina, wytrawnego60 g
-
wody720 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
ser kozi, twardy pokrojony w płatki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
2103.8 kcal /
8808.2 kJ
Białko
71 g
Tłuszcz
72.8 g
Węglowodany
295.2 g
Błonnik
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z dynią i serem
50 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min