
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański gulasz z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 - 100 g białego wina
-
350 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
200 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
200 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
400 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
181 kcal /
756 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegańskie chili
40 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegańskie leczo z ryżem
45 min