Wegetariański gulasz z tofu
TM6 TM5

Wegetariański gulasz z tofu

4.2 (509 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 50 - 100 g białego wina
  • 350 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 200 g marchewki, pokrojonej w 3 mm plastry
  • 200 g pieczarek, pokrojonych w 3 mm plastry
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • 400 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcja
Kalorie
756 kJ / 181 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy