Wegetariański gulasz z tofu

Wegetariański gulasz z tofu

4.2 525 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    150 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • białego wina
    50 - 100 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
    350 g
  • marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
    200 g
  • pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • tofu, średnio twardego pokrojonego w 1,5 cm kostkę
    400 g
  • bazylii, suszonej
    1 ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 181 kcal / 756 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...