Wegetariański gulasz z tofu

Wegetariański gulasz z tofu

4.2 534 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 50 - 100 g białego wina
  • 350 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 200 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
  • 200 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • 400 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 181 kcal / 756 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...