
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański gulasz z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
białego wina50 - 100 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę350 g
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry200 g
-
pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 1,5 cm kostkę400 g
-
bazylii, suszonej1 ½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
181 kcal /
756 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska