Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)

Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)

4.6 229 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 25 g oleju słonecznikowego
  • 200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g mleczka kokosowego
  • 20 g kolendry, świeżej
  • 230 g indyjskiego sera paneer pokrojonego w 2-3 cm kostkę (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 346 kcal / 1449 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...