
Urządzenia i Akcesoria
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół250 g
-
ząbki czosnku4
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oleju słonecznikowego25 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki200 g
-
zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
przyprawy garam masala1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
liści szpinaku baby, świeżych300 g
-
mleczka kokosowego100 g
-
kolendry, świeżej20 g
-
indyjskiego sera paneer pokrojonego w 2-3 cm kostkę (patrz wskazówka)230 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
346 kcal /
1449 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paneer
4 godz. 5 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Dal makhani z soczewicy
50 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min