Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)

Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)

4.6 219 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    250 g
  • ząbki czosnku
    4
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • oleju słonecznikowego
    25 g
  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki
    200 g
  • zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • przyprawy garam masala
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • liści szpinaku baby, świeżych
    300 g
  • mleczka kokosowego
    100 g
  • kolendry, świeżej
    20 g
  • indyjskiego sera paneer pokrojonego w 2-3 cm kostkę (patrz wskazówka)
    230 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 346 kcal / 1449 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...