
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany bhurta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki500 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki250 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek30 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
76 kcal /
319 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Topinambur po prowansalsku
50 min
Kawior z bakłażana
50 min
Cukinie z miętą
30 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Pikantne aïoli
15 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Sycylijska caponata
30 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min