Bakłażany bhurta
TM5 TM6

Bakłażany bhurta

Składniki

  • 500 g wody
  • 500 g bakłażana, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczkę kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
319 kJ / 76 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie