Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 g bakłażana, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Cukinie z miętą
30min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.
Sundal z ciecierzycy
6ωρ. 45 λεπτ.
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Curry z batatami i szpinakiem
40min
Marchewka z kuminem
35min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13h 5 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Pasta z bakłażana
55 min