Bakłażany bhurta

Bakłażany bhurta

3.7 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    500 g
  • bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
    500 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    250 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 76 kcal / 319 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...