
Urządzenia i Akcesoria
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
tymianku, świeżego tylko liście2 - 3 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki300 g
-
mąki z ciecierzycy250 g
-
imbiru, suszonego, mielonego2 szczypty
-
kminku, mielonego2 szczypty
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody200 g
-
oliwa z oliwek do smażenia placuszków
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262 kcal /
1101 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Kotleciki ryżowe
45 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min