Urządzenia i Akcesoria
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
300 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
250 g mąki z ciecierzycy
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
2 szczypty kminku, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g wody
-
oliwa z oliwek do smażenia placuszków
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1101 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
8.3 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min