Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe

Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe

3.9 80 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 300 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 250 g mąki z ciecierzycy
  • 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
  • 2 szczypty kminku, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g wody
  • oliwa z oliwek do smażenia placuszków

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 262 kcal / 1101 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...