Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 68.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 dk
Pikantna zupa dyniowa
25 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 dk
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 Min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 Min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 Min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 Std.
Topinambur po prowansalsku
50 min