Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 68.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Zupa krem z topinamburu
2sa 10 dk
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1hod.
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min.
Pasta z topinamburu
35min