Urządzenia i Akcesoria
Azjatycka zupa warzywna z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 - 15 g kolendry, świeżej
-
100 g tofu, bardzo twardego naturalnego, odsączonego z zalewy, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
45 g sosu sojowego jasnego
-
30 g oleju sezamowego
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g chińskiej białej rzodkwi pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
-
30 g cebuli dymki drobno pokrojonej
-
100 g groszek cukrowy, mrożony
-
100 g chińskiego makaronu jajecznego, suchego w formie grubych nitek, wegańskiego, o 5-7 min czasie gotowania
-
2 - 3 łyżki białego octu winnego
-
1 - 2 łyżki syropu z agawy
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
800 kJ /
191 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Curry z warzywami
1 Std. 25 Min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Egejska zupa warzywna
50 Min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 Std. 5 Min
Wegetariańskie chop suey
1 Std. 5 Min
Zupa miso
45 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 Min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 Min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min
Zupa miso z warzywami
30 Min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 Min