Urządzenia i Akcesoria
Sundal z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ciecierzycy, suszonej
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ciecierzycy
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oleju
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka czarnej gorczycy
-
40 - 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
-
10 g wiórków kokosowych
-
12 liści curry, świeżych12 liści curry, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
601 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Chrupki z ciecierzycy
13 godz. 45 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min