
Urządzenia i Akcesoria
Sundal z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
ciecierzycy, suszonej300 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ciecierzycy1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
oleju20 g
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
czarnej gorczycy1 łyżeczka
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół40 - 50 g
-
papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki2 - 4
-
nasion kopru włoskiego, suszonych1 łyżeczka
-
wiórków kokosowych10 g
-
liści curry, suszonych12
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
143 kcal /
601 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Curry z soczewicą (dal)
40 Min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 Std.
Dal makhani z soczewicy
50 Min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 Std. 15 Min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 Std. 10 Min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 Std. 30 Min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 Std.
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.