Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie chop suey
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
100 g grzybów, suszonych mieszanych, np. mun, shiitake, enoki
-
400 g wody wrzącej
-
20 g oleju sezamowego
-
20 g oleju ryżowego
-
150 g cebuli pokrojonej w piórka
-
200 g marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
-
120 g pora pokrojonego w 3 mm półplastry
-
100 g pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
-
130 g kiełków soi, świeżych
-
25 g sosu sojowego
-
1 szczypta soli
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
1 łyżka ziaren sezamu (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
435.9 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1107.3 kJ /
264.7 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
35.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Chakalaka
45 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Dal makhani
13 godz. 20 min