Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie chop suey
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
100 g grzybów, suszonych mieszanych, np. mun, shiitake, enoki
-
400 g wody wrzącej
-
20 g oleju sezamowego
-
20 g oleju ryżowego
-
150 g cebuli pokrojonej w piórka
-
200 g marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
-
120 g pora pokrojonego w 3 mm półplastry
-
100 g pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
-
130 g kiełków soi, świeżych
-
25 g sosu sojowego
-
1 szczypta soli
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
1 łyżka ziaren sezamu (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
435.9 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1107.3 kJ /
264.7 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
35.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Nasi goreng wegetariański
45 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Azjatycki ryż z warzywami
1 godz. 30 min