Wegetariańskie chop suey

Wegetariańskie chop suey

4.0 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • grzybów, suszonych mieszanych, np. mun, shiitake, enoki
    100 g
  • wody wrzącej
    400 g
  • oleju sezamowego
    20 g
  • oleju ryżowego
    20 g
  • cebuli pokrojonej w piórka
    150 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
    200 g
  • pora pokrojonego w 3 mm półplastry
    120 g
  • pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
    100 g
  • kiełków soi, świeżych
    130 g
  • sosu sojowego
    25 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczyptę
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    ½ łyżeczki
  • ziaren sezamu (opcjonalnie) do posypania
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 264.7 kcal / 1107.3 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 435.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...