Wegetariańskie chop suey

Wegetariańskie chop suey

4.0 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g grzybów, suszonych mieszanych, np. mun, shiitake, enoki
  • 400 g wody wrzącej
  • 20 g oleju sezamowego
  • 20 g oleju ryżowego
  • 150 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 200 g marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
  • 120 g pora pokrojonego w 3 mm półplastry
  • 100 g pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
  • 130 g kiełków soi, świeżych
  • 25 g sosu sojowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 1 łyżka ziaren sezamu (opcjonalnie) do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 435.9 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 1107.3 kJ / 264.7 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...