Wegetariańskie chop suey
TM6 TM5

Wegetariańskie chop suey

4.0 (30 ocen)

Składniki

  • 100 g grzybów, suszonych, mieszanych, np. mun, shiitake, enoki
  • 400 g wody, wrzącej
  • 20 g oleju sezamowego
  • 20 g oleju ryżowego
  • 150 g cebuli, pokrojonej w piórka
  • 200 g marchewki, pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
  • 120 g pora, pokrojonego w 3 mm półplastry
  • 100 g pędów bambusa, z puszki, odsączonych z zalewy
  • 130 g kiełków soi, świeżych
  • 25 g sosu sojowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 1 łyżka ziaren sezamu, do posypania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1107.3 kJ / 264.7 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
35.8 g
Tłuszcz
12.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
6.3 g
Sód
435.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy