Urządzenia i Akcesoria
Fasola adzuki po prowansalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
4 porcje
Składniki
Namaczanie fasoli
-
150 g fasoli adzuki, suchej
-
500 g wody
Przygotowanie dania
-
10 liści bazylii, świeżych
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
500 g wody
-
130 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
180 g czerwonej papryki pokrojonej w 5 mm paski
-
350 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
40 g czarnych oliwek, bez pestek
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
824.9 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
983.6 kJ /
235.1 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
34.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Marchewka z kuminem
35 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Zupa miso
45 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min