Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Namaczanie fasoli
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 500 g wody
Przygotowanie dania
- 10 liści bazylii, świeżych
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 130 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 5 mm paski
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 983.6 kJ / 235.1 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 824.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Dal makhani
13u. 20min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8h 10min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Peruwiańskie quinotto
35 min
Crumble po indyjsku
1h 20 min