Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Namaczanie fasoli
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 500 g wody
Przygotowanie dania
- 10 liści bazylii, świeżych
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 130 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 5 mm paski
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 983.6 kJ / 235.1 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 824.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1h 15 min
Wegetariańskie chop suey
1h 5 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 Std. 30 Min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10 min
Gulasz z soczewicą
2 Std. 50 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min